Ръчно изработени традиционни кърпи със свеж средиземноморски дизайн

„Пещемал“ или „пестемал“ можете да срещнете понятието изписано по няколко различни начина, но можете да бъдете уверени, че винаги става въпрос за едно и също нещо. Това са ръчно тъкани кърпи, завършващи с ресни, изработени от памук, лени, бамбук или дори коприна. Кърпата е лека, тънка и изключително абсорбираща.

Технологията на производство се развива през последните 600 години, за да превърне кърпите „пещемал“ в избора на милиони хора по цял свят, привлечени както от високо попиващите свойства, така и от комфорта и лекотата при използване.

Защо са толкова добри?! За производството им се използва по-дълго памучно влакно като по този начин се осигурява по-здрава и гладка нишка. По тази причина колкото повече ги ползвате, толкова по-леки, пухкави и попиващи стават те, което ги прави перфектен спътник при пътуване. Заемат по-малко място от обикновените кърпи и изсъхват бързо и лесно. Освен това пещемалите са невероятно универсални. Те са чудесни за плаж. Могат да се носят и като саронг или парео. Леката и ефирна тъкан гали кожата ви приятно. А в прохладната лятна вечер се превръщат в чудесен шал преметнат през раменете.

В допълнение към това могат да се използват и като домашен текстил – като покривка за маса или мека мебел и дори като импровизирано одеяло за пикник. А банята ви ще бъде цветна и весела.

Изберете си кърпа в любим десен или ги съчетайте според настроението си. Уверете се сами защо тези приказни, едновременно шикозни и практични, кърпи са популярни в цял свят от векове.

0